Reinigingsmachines met nieuwe Kärcher droogijsstraalmachine | Tuin- en parktechniek

2021-12-14 19:01:17 By : Ms. Cissy Yang

Kärcher introduceert de IB 10/8 L2P droogijsstraalmachine. De machine produceert droogijspellets, oftewel vaste CO2-korrels met een temperatuur van -79 graden Celsius. Met een spuitpistool blaas je de korrels onder hoge druk op de te reinigen onderdelen. Door de lage temperatuur wordt het vuil broos en kruimelig, waarna je het gemakkelijk kunt verwijderen.

De machine heeft vloeibare CO2 nodig om de korrels te maken. De CO2 komt uit een fles die je achterop de machine plaatst. Dankzij een compressor en een persluchtnetwerk komen de korrels met een snelheid van 150 m/s uit het spuitpistool. Je sluit de machine aan op een standaard stopcontact.

De perslucht heeft een volumestroom van 0,07 tot 0,8 m³/min bij een werkdruk van 0,7 tot 10,0 bar. De machine produceert ongeveer 2 tot 8 kg droogijs per uur. Hiervoor is 20 tot 60 kg CO2 per uur nodig. De korrels zijn ongeveer 2,5 mm groot. Via een bedieningspaneel kunt u de minimale druk, de juiste aansluiting van de kabels en het risico op oververhitting controleren.

Volgens de fabrikant heeft de reinigingsmethode vrijwel geen schurende werking en blijven er geen droogijsresten achter. Dit maakt de methode geschikt voor gevoelige oppervlakken zoals kunststof, glas, textiel, metaal en hout. Ook elektrische componenten reinig je met de droogijsstraalmachine. Zodra de korrels het oppervlak raken, sublimeert de vaste stof tot gas. Er blijft dus geen vocht achter.

De IB 10/8 L2P is 84,5 cm lang, 44 cm breed en 93,8 cm hoog en weegt 90 kg.

Chris Vlaanderen (1994) studeerde 'Agrotechniek en Kennismanagement' in Wageningen. Ook volgde hij een minor communicatie in Leeuwarden. Sinds 2015 is Chris werkzaam als redacteur bij Agrarische Mechanisatie, Tuin- en Parktechniek en Veeteelttechniek. Naast het schrijven van artikelen maakt hij podcasts over technische ontwikkelingen in de akkerbouw en groensector.

Met de F3 heeft werktuigbouwkundig ingenieur Jo Beau een nieuwe bladblazer op het programma staan. De blazer wordt aangedreven door een 6,3 kW (9 pk) Honda GX270 en... Lees meer

Fabrikant Ferris heeft de FB 1000 ontwikkeld, een bladblazer waar je op kunt staan. De blower heeft een 18,2 pk tweecilinder Vanguard motor en een... Lees meer

Dubbeldam Groep en Goupil Nederland, oftewel importeur Blitterswijk Eco-Mobility, hebben de eerste elektrische Goupil G6 ontwikkeld met... Lees meer

Op de productielocatie in Holten (OV) bouwt machinefabrikant Aebi Schmidt de nieuwe Schmidt Wasa 300+. Dat betekent dat naast de Nido zoutstrooiers... Lees meer

Zandzakken bieden bescherming tegen overstromingen. Handige tools vergemakkelijken en versnellen het vullen van die zakken aanzienlijk.

Met de nieuwe, modulair opgebouwde MCB 3.0 kan fabrikant Empas eenvoudig inspelen op allerlei verschillende klantwensen.

De Stihl MSA 161 Accu T-Top Handvatzaag heeft bewezen geen bedreiging te zijn voor een door benzine aangedreven bovenhandgreepzaag. De krachtige Stihl MSA 220.0 TC-O heeft betere referenties voor snoeien op hoogte.

Loonbedrijf J. van Esch heeft gekozen voor Göweil rondebalenpersen met hydraulische aandrijving op de wielas voor tractie. Dit voorkomt vaak wielslip op nat wegdek of op steile hellingen.

Tuin en Park Techniek biedt professionals in de groensector relevante, gedegen, diepgaande en vooral onafhankelijke informatie over de machines waarmee zij werken.